WhatsApp Destek

NEFES EVDE BAKIM HİZMETLERİNDEN ARTIK ALETLİ PİLATES HİZMETİ ALABİLİRSİNİZ

Yeni Reformer Aletimizle Hizmetinizdeyiz

Reformer; pilates egzersizleri için tasarlanmış özel bir makinadır. Vücudunuzun kolay esnemesi ve toparlanmasını sağlamaya yardımcı olur. Ortalama 100-120 pilates egzersizinden oluşan reformer 5 farklı yay sisteminden oluşur ve tamamen vücudun kendi ağırlığını çekmesiyle çalışır.

Reformer ile aletli pilates yaparken kontrol tamamen sizdedir. İçsel kaslar yani kemiğe yakın olan kasları pilates dışındaki herhangi başka bir sporla çalıştırmak çok zordur. Reformer ile pilates çalışmasında hareketlerin akıcı olmasına ve birbirini takip eden egzersizler olmasına özen gösterilmiştir.

Pilatesi her yaştan insan yapabilir. Önemli olan doğru eğitmenle ve doğru programla çalışılmasıdır.

Nefes Evde Bakım olarak; Fizyoterapist eşliğinde reformer pilates hizmeti sunuyoruz. Fizyoterapist eşliğinde yapılan kişiye özel pilates çalışmalarının her zaman grup çalışmalarından daha verimli olduğu bilinmektedir. Bunu sebebi kişinin önceliklerinin dikkate alınabilmesidir. Sabit çalışmalar dışında isteğe göre karın, kalça ve basen ağırlıklı çalışmalar yapılabilmektedir.

 

Nefes Evde Bakım Hizmetleri olarak en büyük farkımız, Uluslararası Pilates Federasyonu tarafından fizyoterapistlere özel düzenlenen pilates eğitmenlik kursunu başarıyla tamamlamış fizyoterapistimiz ile reformer pilates hizmetini veriyor olmamızdır.

Detaylı bilgi, fiyat ve randevu için 0216 706 00 46 numaralı çağrı merkezimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

 

Nefes Evde Bakım olarak bilgilendirmelere devam edelim;

PİLATES NEDİR?

Pilates tüm dünyada kabul gördüğü üzere fizyoterapi temelli bir rehabilitasyon yöntemidir. Bir spor branşı değildir. Müsabakası, hakemi, sporcusu, yarışmacısı ve uluslararası bir kuralı yoktur.

Kas ve iskelet sisteminde oluşabilecek problemleri engellemek için koruyucu olarak uygulanabileceği gibi kas ve iskelet sisteminde meydana gelen problemler (bel fıtığı, boyun fıtığı, boyun düzleşmesi, skolyoz, kifoz vb.) sonrasında doktor ve fizyoterapistlerin tedavileri ardından tedaviyi destekleyici amaçlı egzersizlerin sürekli hale getirilmesi amacıyla uygulanabilmektedir.

PİLATESİN TARİHÇESİ NEDİR?

100 yıllık bir geçmişi olan pilates, Joseph Pilates tarafından geliştirildi. Çoçukluğunu astım ve romatizma gibi hastalıklar boğuşarak geçiren Joseph Pilates, tüm sorunlarına rağmen vücut geliştirmeye büyük ilgi duymuş ve boksörlük ve koruma eğitmenliği yapmış. Doğu formunda egzersizler üzerinde çalışmalar yapmış ve bun çalışmalarını fizyolozi ve hareket bilimleriyle birleştirerek Pilates metodunu oluşturmuş. Pilates kendi metodunu kontroloji olarak adlandırmış.

Birinci Dünya Savaşı kamplarında hasta bakıcı olarak çalışmış ve buradaki askerlere kendi geliştirdiği teknikleri öğretmiş. Yatarak tedavi gören hastalar için geliştirdiği ve modern egzersiz ekipmanlarının öncüsü olan ekipmanlarla yatan hastalara yatakta egzersiz yapma imkânı sağlamıştır. Bu şekilde hastaların yaralı dokularının sabit kalması sağlanarak yatak istirahati döneminde kendi kendini mobilize etme imkânı, kasların kuvvetlendirme imkânı ve bu sayede fiziksel uygunluk düzeyini koruyabilme imkânı oluşturulmuştur. Bir grip salgınında İngiltere’ de pek çok kişi hayatını kaybederken, kampta yaşayanların hiç etkilenmemesi üzerine “pilates” tanınmaya başlamış. Daha sonra kendi tekniğini geliştiren Pilates, 1926’ da Amerika’ ya göç etmiş ve New York’ ta bir stüdyo açmış.

Jpseph Pilates “ 10 seansta farkı hissedeceksiniz. Yirmincide farkı göreceksiniz ve 30.seasnta tümüyle yepyeni bir vücuda sahip olacaksınız” diyor. Pilates’ e göre; devamlı ve akılcı bir şekilde yapılan vücut geliştirme sayesinde günlük işlerimizi daha kolay, daha doğal ve daha doyurucu bir hale getirebiliriz. Egzersiz salonlarında verilen egzersiz programları kas kuvvetini devamlı korumayı ve kuvveti sürekli artırmaya özendirici bir eğilim gösterir. Bu şekilde; kuvvetli kaslar daha kuvvetli, zayıf kaslar daha zayıf hale gelir.

“Pilates metodunda ise bunlara zıt olarak sonuçlar geç dönemlerde ortaya çıkar. Fakat yaraları oldukça açık ve nettir. Ayrıca Pilates yönteminde egzersizlerle elde edilen sonuçlar, egzersizler bırakıldıktan sonra da devam eder.”

 

Tüm dünyada büyük ilgi uyandıran Pialtes, son yıllarda ülkemizde de çok popüler hale gelmiştir. Yaralanma riskini ortadan kaldırması ve çok az enerji harcayarak uygulanabilmesi, bu metodun 7’ den 70’ e geniş bir yaş aralığında yapılabilmesini sağlıyor. Farklı bir felsefe pilates; Pilatese göre; devamlı, düzenli ve akılcı bir şekilde yapılan vücut geliştirme sayesinde günlük işlerimizi daha kolay, daha doğal ve daha doyurucu bir hale getirebilir.

REFORMER TANIMI VE KULLANIMI

Pilateste en çok bilinen ve kullanılan alettir. Üzerinde yaylar, makaralar, şeritler ve kayan bantlarla son derece önemli ve etkili bir alettir. Esnekliği sayesinde vücudun yeteneklerine, engellerine ve arzu edilen zindelik hedeflerine göre yenilikçi çözümler sunar. Joseph Pilates bu aletle yapılabilecek 100 kadar egzersiz yaratmıştır; bu özellik başka hiçbir alette yoktur.

REFORMER NASIL ÇALIŞIR?

Reformer, resimlerde görüldüğü gibi, yerden yaklaşık 40cm yükselikte, dört ayak üzerinde duran, 2 m uzunluğunda ve 60 cm genişliğinde, tahta yada metal bir dikdörtgendir. İç kısımda boylamasına uzanan metal destek üzerinde kauçuk kaplı bir minder bulunur. Bu taşıyıcı minderin bir ucunda yaylar, diğer ucunda tutamaç ve kayışlardan oluşan bir makara sistemi vardır.

Universal Reformer;

Taşıyıcının üzerinde baş, omuzlar ve elleri koymak için yerler bulunur. Ayrıca çerçevenin üstünde yer alan ve omuz ve bacaklar arasındaki mesafeyi ayarlamanıza yardımcı olan özel tertibat sayesinde aleti kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Öğrenci Reformer’ ın üzerine uzanabilir, oturabilir, diz çökebilir, ayağa kalkabilir ve böylece vücudunu istediği gibi esnetip uzatabilir. Gerçekten çok yönlü kullanım imkanı sunan bu alet, vücuttaki tüm kasları aynı anda geliştirir. Öğrenci kimi zaman ellerini ayak tutma çubuklarına koyarken kimi zaman da esneme kayışını tutup bırakır. Bütün pozisyonlarda taşıyıcı ileri geri gittikçe omurga yay şeklini alır, bükülür ve esner.

Diğer tüm pilates aletleri gibi Reformer da bilinen egzersiz aletlerinden farklı özellikler taşır. Örneğin, ağırlık kaldırırken veya halter egzersizlerinde vücudun belli başlı kas grupları hedef alınır ancak Reformer’ da yaylı sistemi kullanmak suretiyle vücudunuzun ağırlığını kaldırıp çekmek için kuvvet merkezinizi kullanırsınız. Dolayısıyla vücut bütünlüğü ve dengesi sağlanarak sadece tek bir kas grubu yerine vücudunuzdaki her bir kası ayır ayrı güçlendirmiş ve esnetmiş olursunuz.

REFORMER PİLATESİN FAYDALARI NELERDİR?

Dinamik ve eğlenceli yapısı ile aletli pilates;

 

- Duruş (postür) bozukluklarını en hızlı düzelten egzersiz yöntemidir.

- Özellikle masa başı çalışanların duruş bozukluğu, bu egzersiz yöntemleri ile kısa sürede düzelme gösterir.

- Birçok kas grubunu aynı anda çalıştırabilen tek egzersiz yöntemidir.
- Bedene esneklik kazandırır.
- Hızlı sıkılaşma ve şekillenme sağlar.
- Yağ oranını azaltır.
- Kilo vermeye yardımcıdır.
- Kaslarda yer alan bağ dokularının direncini arttırır; böylece sakatlanma ve yaralanma riskini azaltır.
- Kasların kısa sürede güçlenmesini sağlar.
- Eklem ağrılarını ve bel, boyun, diz ağrılarını azaltır.
- Bel, boyun, diz rahatsızlıkların için ideal bir egzersiz çözümüdür.
- Vücudun denge merkezini güçlendirir.
- Kandaki dolaşımı ve oksijen miktarını düzenler.
- Uyku kalitesini artırır.
- Stresi ve gerginliği azaltır.
- Doğru nefes alışkanlığı kazandırır.
- Yaşam kalitenizi yükseltir.

 

REFORMER EGZERSİZLERİ;

Joseph Pilates, Universal Reformer egzersizlerini düzenlerken, belli bir sıra ve tarz hedefleyerek yarattığı bu hareketlerin akıcı ve birbirini takip eden egzersizler olmasına özen göstermiştir. Nefes alıp bu aletin üzerine çıkarsanız; 30 ila 60 dakika aralıksız çalışırsınız ve nefes verip ayağa kalkarsınız. Her bir egzersiz sizi bir sonrakine ruhen ve bedenen hazırlayarak kaslarınızı ısıtır, bütün iç organlarınızı harekete geçirir, nefes alıp vermenizi düzenler ve yapacağınız hareketlerden maksimum fayda sağlamanız için kaslarınızı doğru sırayla çalıştırır.

REFORMER DEĞİŞİKLİKLERİ;

Joseph Pilates, daha fazla fayda sağlamak adına, geliştirdiği bütün aletlerde olduğu gibi Reformer üzerinde de oldukça sık değişiklik yapma ihtiyacı duymuştur. Sonuç olarak, yaşamı boyunca birçok değişik versiyonda Reformer yaptı. Ölümünden beri de Reformer, Pilates merkezlerinde üzerinde en çok değişiklik yapılan alet olmuştur.

 Pilates’ in kendine has vizyonunu anlamayıp bu alet üzerinde değişiklik yapanlar ne müşteriyi ne de bu yöntemi ileriye götürmüşlerdir. Örneğin, ölçülerde yapılan değişiklikler bazı hareketlerin kapasitesini düşürdüğünden alınan fayda daha aza inmiş veya zaman zaman son derece tehlikeli sorunlara yol açmıştır. Hatta bazı Pilates merkezlerindeki eğitmenler Pilates yönteminin diğer kısımlarına hiç değinmeden sadece Reformer egzersizlerini öğretmeye kalkmışlardır.

 Yöntemi bu şekilde kısıtlamak Joseph Pilates’ in öğretilerine tamamen ters düşmektedir çünkü Reformer, Pilates yönteminde kullanılan en önemli aletlerden biri olsa da tek alet değildir. Tüm aletler birbirini destekler ve tamamlar. Pilates yöntemi kişinin tek bir kas grubunu çalıştırmasını ya da tek bir aletle çalışmasını hedeflemez. Aksine, gerek minder üzerinde gerek aletlerde çalışırken tam bir bütünlük ister. Bu yüzden, bu yöntemi uygulamaya niyetiniz varsa, her egzersiz ve alete önem gösteren ve zaman harcayan bir merkez veya eğitmen seçmeli ve aletlerin saygın bir üreticiden alınıp alınmadığına dikkat etmelisiniz. Yani diğer bir deyişle, her şeyin tam olduğundan emin olun.

 

Nefes Evde Bakım olarak verdiğimiz Reformer Pilates hizmetine duyulan ilgi bir hayli fazla. Uluslararası Pilates Federasyonundan pilates eğitmenlik sertifikasyona sahip fizyoterapistimiz ile siz değerli öğrencilerimizin sağlığı için hizmetinizdeyiz. Detaylı bilgi almak, randevu oluşturmak için 0216 706 00 46 numaralı çağrı merkezimizle iletişime geçebilirsiniz.

Nefes aile kart sahiplerine %10’a varan indirim fırsatı. İletişim